Gezichtsreiniger voor gevoelige huid kiezen | CeraVe

De beste gezichtsreiniger voor een gevoelige huid kiezen

Een gevoelige huid kan op een waaier aan factoren reageren, zelfs op huidverzorging. Maar de juiste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid kan roodheid en een branderig of prikkelend gevoel net weren. Om de juiste gezichtsreiniger te vinden, is het dan ook belangrijk om de specifieke noden van de gevoelige huid en de ingrediënten waar ze baat bij heeft, te kennen.

Wat typeert de gevoelige huid?

Typisch voor een gevoelige huid, is de verhoogde neiging om te reageren op omgevingsfactoren. Dit kan zowel te wijten zijn aan genetische factoren, als aan tal van huidaandoeningen. Reacties kunnen ook uitgelokt worden door contact met specifieke producten of ingrediënten1. Veelal is de onderliggende oorzaak van een gevoelige huid een verzwakte huidbarrière.

Als je gehinderd wordt door roodheid, jeuk, een branderig of prikkelend gevoel – vooral bij het aanbrengen van huidverzorgingsproducten – is het mogelijk dat je een gevoelige huid hebt. Andere symptomen bij een gevoelige huid zijn regelmatige huiduitslag, droge plekken, roodheid in het gezicht en reacties op extreme weersomstandigheden, om er maar enkele te noemen1.

  Hydraterende gezichtsreiniger voor de gevoelige huid van CeraVe.

De ideale gezichtsreiniger voor een gevoelige huid

Voor het selecteren van een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid, heb je verschillende opties. Zo kan je kiezen voor onze hydraterende gezichtsreiniger, een lichte lotion die zeer efficiënt vuil verwijdert en makkelijk wegspoelt zonder enig residu achter te laten.

De ingrediënten die je zoekt

Naast een milde, zachte formule wil je vooral op zoek naar een gezichtsreiniger die werd samengesteld met specifieke, gunstige ingrediënten voor de gevoelige huid.

 : Hyaluronzuur, een hydraterend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een gevoelige huid van CeraVe

Hyaluronzuur: Hyaluronzuur is een lichaamseigen suiker. Dit betekent dat hyaluronzuur van nature voorkomt in de huid en daar zorgt voor dikte en volume. Hyaluronzuur is namelijk een ingrediënt dat fungeert als een spons die 1.000 keer haar eigen gewicht aan water kan aantrekken én vasthouden. Daardoor is het een uitstekend niet-comedogeen, hydraterend ingrediënt. Een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid die hyaluronzuur bevat, vormt een hydratatielaagje bovenop de huid om dat gevoel van zachtheid en gladheid opnieuw te verbeteren. En wat meer is: hyaluronzuur hydrateert niet enkel, maar helpt de huid ook haar stevigheid, volume en rust terug te vinden.

 Niacinamide, ook wel Vitamine B3, een herstellend en hydraterend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een gevoelige huid van CeraVe

Niacinamide: Ook bekend als vitamine B3. Niacinamide is een belangrijke speler voor het kalmeren en herstellen van de huidbarrière, wat kan bijdragen tot het beperken van vochtverlies en uitdroging. Deze vitamine staat er tevens om bekend de zichtbare effecten van beschadiging door omgevingsfactoren te verminderen zodat de huid er gezonder en stralender uitziet. Het ingrediënt is een echte multitasker, zacht en goed te verdragen, zelfs door de gevoelige huid.

  Ceramiden, een hydraterend en beschermend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een gevoelige huid van CeraVe

Ceramiden:Ceramiden zijn lipiden (vetten) die fungeren als ‘cement’ tussen de cellulaire ‘bakstenen’ van de huid. Ze versterken de huidbarrière en helpen de huid vocht vast te houden. Ceramiden dragen ook bij tot de bescherming van de huidbarrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals irriterende stoffen en vervuiling. Zonder de juiste verhouding ceramiden kan de huidbarrière worden aangetast, wat dan weer leidt tot gevoeligheid en irritatie. Een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid die is geformuleerd met ceramiden, helpt een verstoring van de barrière door het reinigen tot een minimum te herleiden. Zo kan de weerstand tegen irritaties van buitenaf vergroot worden. Alle huidverzorging van CeraVe is dan ook samengesteld met 3 essentiële ceramiden om de huidbarrière aan te vullen.

  1. Baumann, L. (2009) Cosmetic Dermatology: Principles and Practice  1.(pp.94-97). New York: McGraw-Hill Medical
  2. https://www.webmd.com/beauty/sensitive-skin-20-questions#1