SPF

Retinol is een vorm van vitamine A die het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid bevordert. Het verfijnt en egaliseert de huid om fijne lijntjes, rimpels, textuur en een ongelijkmatige teint te verbeteren.

Belangrijke dingen die je moet weten over Retinol

 • Het is mogelijk om lichte schilfering of roodheid te ervaren wanneer je retinol begint te gebruiken. Als er bijwerkingen of irritatie optreden, spreid het aanbrengen in de tijd totdat je huid zich heeft aangepast. Dit kan betekenen dat je om de derde avond een retinolserum aanbrengt en dit geleidelijk verhoogt naar om de andere avond en vervolgens elke avond naarmate de tolerantie van de huid toeneemt. Als je retinol aanbrengt, is het ook belangrijk om contact met de ogen en lippen te vermijden.  

 • Retinol kan veilig worden gebruikt in combinatie met verschillende andere huidverzorgingsbestanddelen, hoewel het belangrijk is om het gebruik van te veel exfoliërende bestanddelen te vermijden om irritatie te voorkomen. Retinol kan ook een aanvulling zijn op huidverfijnend salicylzuur.

   
 • Retinol bevordert het natuurlijke exfoliatieproces van je huid en stimuleert het afstoten van dode huidcellen, wat kan helpen om het huidoppervlak te verfijnen.

 • Retinol wordt vaak aangetroffen in huidverzorgingsproducten. Een retinolserum gebruik je best 's avonds, omdat dit bestanddeel wordt afgebroken wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, waardoor het minder doeltreffend is. Als er droogheid of irritatie optreedt wanneer je retinol begint te gebruiken, verminder dan de aanbrengfrequentie totdat je huid zich heeft aangepast.
 • Dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine. Je moet je niet alleen elke dag, 365 dagen per jaar, insmeren met zonnebrandcrème, maar ook minstens om de twee uur als je langere tijd in de zon doorbrengt. Als je retinol gebruikt, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met bescherming tegen de zon.  
 • Eenvoudig gesteld maakt retinol deel uit van de retinoïdenfamilie van huidverzorgingsbestanddelen. Terwijl de meeste retinoïden geneesmiddelen zijn waarvoor een doktersvoorschrift nodig is, zijn retinolserums dat niet. Retinolopties omvatten formules die specifiek ontworpen zijn om ouderdomsverschijnselen zoals fijne lijntjes en rimpels te helpen verbeteren, evenals de textuur van de huid, de glans, poriën en vlekken na acne.  
 • Retinol helpt de ophoping van dode huidcellen te voorkomen1 en is nuttig voor iedereen die de teint en textuur van de huid wil verbeteren, inclusief zichtbare veranderingen door het natuurlijke verouderingsproces of vlekken na acne. In termen van anti-aging maakt de exfoliërende werking van retinol het een doeltreffend bestanddeel voor het verbeteren van fijne lijntjes, rimpels, huidtextuur en glans.

  Retinol kan ook helpen bij het verbeteren van het aanzicht van vlekken na acne die achterblijven nadat onzuiverheden door acne zijn verdwenen en de huid is genezen. Daarnaast is aangetoond dat het de zichtbaarheid van poriën minimaliseert en de algehele teint en textuur van de huid verfijnt.

 • Het exfoliërende effect van retinol helpt het aanzicht van acnelittekens te verbeteren door het afstoten van beschadigde, verkleurde cellen te bevorderen.  

 • Baumann, L. (2015) Cosmeceuticals and Cosmetic Ingredients (pp.306-310). New York: McGraw-Hill Medical

Message
Download Chrome