SPF

Oorspronkelijk is salicylzuur afkomstig van de schors van planten zoals de wilg en moerasspirea. Het wordt al lang gebruikt als remedie tegen verschillende huidproblemen, zoals psoriasis en droge, ruwe of korrelige huid. Salicylzuur is een bèta-hydroxyzuur dat tegenwoordig meestal in een laboratorium gemaakt wordt en helpt de huid zachtjes te exfoliëren, waardoor deze zachter en gladder wordt.

Belangrijke dingen die je moet weten over Salicylzuur

  • De milde exfoliërende voordelen van salicylzuur zijn te vinden in cleansers, lotions, crèmes en andere huidverzorgingsformules die speciaal zijn ontwikkeld voor de ruwe en hobbelige huid en psoriasis. Als je deze producten gebruikt zoals voorgeschreven, kunnen ze je helpen om een gladdere huid te krijgen die er gezonder uitziet.
  • Elke huidverzorgingsroutine (met of zonder salicylzuur) moet een dagelijkse zonnebrandcrème bevatten die elke ochtend wordt aangebracht, regen of zon, en ten minste elke twee uur opnieuw wordt aangebracht tijdens langere perioden van blootstelling aan de zon. De exfoliërende effecten van salicylzuur kunnen de huid echter kwetsbaarder maken voor UV-stralen, daarom wordt aanbevolen om extra beschermingsmaatregelen tegen de zon te nemen.
  • Met zijn milde exfoliërende eigenschappen voor een ruwe of hobbelige huid en huidaandoeningen zoals psoriasis, heeft salicylzuur verstrekkende voordelen.
  • Het is belangrijk om een zonnebrandcrème goed aan te brengen om bescherming te bieden tegen UVA- en UVB-stralen. Het is belangrijk om vóór blootstelling aan de zon voldoende zonnecrème op de blootgestelde huid aan te brengen en deze ten minste om de twee uur en onmiddellijk na het zwemmen, zweten of afdrogen met een handdoek opnieuw aan te brengen. Dermatologen raden over het algemeen aan om ongeveer 30 ml (of genoeg om een borrelglas te vullen) aan te brengen om het hele lichaam effectief te beschermen.2

Message
Download Chrome