SPF
Het gebruik van melkzuur als huidverzorgingsingrediënt dateert uit het oude Egypte, toen Cleopatra zich in zure melk baadde om de textuur en het uiterlijk van haar huid te verbeteren.1 Melkzuur is een natuurlijk bijproduct van plantaardige en zuivelfermentatie (hoewel het vaak gemaakt wordt in een laboratorium). Het is een zacht alfahydroxyzuur dat het natuurlijke exfoliatieproces van de huid helpt bevorderen.

Belangrijke dingen die je moet weten over melkzuur

  • Veel producten met melkzuur kunnen dagelijks gebruikt worden om een ruwe, droge huid te verbeteren en een zachte, gladde huid te behouden, maar het is belangrijk om de gebruiksinstructies te lezen om zeker te zijn.

  • Melkzuur is een zacht maar doeltreffend exfoliërend bestanddeel voor ruwe, droge huid overal op het lichaam, vooral schilferige huid op je benen, bobbelige huid op de achterkant van je armen, ellebogen, knieën en eeltplekken.

  • Melkzuur wordt vaak aangetroffen in lotions en crèmes die zijn samengesteld om een ruwe en hobbelige huid te verbeteren dankzij het zachte maar doeltreffende exfoliërende effect.

  • Melkzuur helpt bij het gladmaken en verzachten van een ruwe of schilferige huid. Producten met dit exfoliërende bestanddeel kunnen geschikt zijn voor de droge en gevoelige huid omdat het een van de zachtste alfahydroxyzuren is en ook hydraterende voordelen biedt.5

  • Het is belangrijk om altijd een breedspectrum zonnecrème te gebruiken om de huid die wordt blootgesteld aan UV-stralen te beschermen. De exfoliërende effecten van melkzuur kunnen je huid echter kwetsbaarder maken voor schade door de zon, dus het wordt aanbevolen om extra beschermingsmaatregelen tegen de zon te nemen (zoals het beperken van blootstelling aan de zon en het minstens elke twee uur opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème tijdens langere perioden buitenshuis).

Message
Download Chrome