Wat doe ik tegen een vette huid en mee eters? | CeraVe

Een vette huid en mee-eters pak je aan met de juiste gezichtsreiniger

Een vette huid is eenvoudig te herkennen aan de vergrote poriën, een ongewenste glans en mee-eters. Gelukkig pak je dit probleem snel aan als je kiest voor een gezichtsreiniger voor een vette huid. Zo’n reiniger bevat de juiste ingrediënten die het overtollige talg verwijderen, onzuiverheden wegwerken en je huid er terug zo goed mogelijk te laten uitzien.

De vette huid onder de loep

Een vette huid wordt gekenmerkt door een teveel aan talg dat op een natuurlijke manier wordt aangemaakt. Hoewel talg wel degelijk je huid hydrateert (en mensen met een vette huid vaak minder rimpels hebben), kan te veeltalgleiden tot vergrote poriën, mee-eters, puistjes en een ongewenste glans. Personen met een vet huidtype merken vaak veranderingen op in de talgproductie als ze te maken krijgen met hormonale schommelingen, stress en vochtigheid.1

Wat te doen tegen een vette huid en mee-eters? Kies de juiste gezichtsreiniger

De meeste personen met een vette huid geven de voorkeur aan een schuimende gezichtsreiniger die opfrist en schoonmaakt. Reinigingsmiddelen voor de vette huid bestaan in allerlei texturen, waaronder gels en crèmes. Reinigers voor dit huidtype zijn geformuleerd om effectief overtollige olie, vuil en make-up te verwijderen. De ideale gezichtsreiniger doet dit allemaal zonder de huid aan te tasten. Het is belangrijk om te weten dat je een gezichtsreiniger voor de vette huid enkel moet aanbrengen 's morgens en ’s avonds, of na intensief zweten. Veel mensen met een vette huid geloven dat veel reinigen de productie van overtollig talg vermindert, maar niets is minder waar. Overmatig wassen zal juist wel zorgen voor een overbodige productie van talg op je huid.2

De beste ingrediënten voor het behandelen van een vette huid

Naast een milde, zachte formule bevelen we enkele ingrediënten aan die voordelig kunnen zijn in een gezichtsreiniger voor de vette huid. Zo behandel en verzorg je je huid zo optimaal mogelijk.

 Hyaluronzuur, een hydraterend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een droge huid van CeraVe

Hyaluronzuur: Is een suiker die van nature door het lichaam wordt geproduceerd. Hyaluronzuur is verantwoordelijk voor de stevigheid en het volume van de huid. Het ingrediënt werkt als een spons die tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan opnemen en vasthouden, waardoor het een uitstekend niet-comedogeen vochtinbrengend ingrediënt is voor de vette huid. Hyaluronzuur vormt een hydraterende beschermlaag waardoor de huid zachter en gladder aanvoelt. Deze laag helpt de huidbarrière te verstevigen, te kalmeren en geeft ze meer volume zonder dat de poriën verstopt geraken.

Niacinamide, ook wel Vitamine B3, een herstellend en hydraterend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een vette huid van CeraVe

Niacinamide:Speelt een belangrijke rol in het verzachten en herstellen van je huidbarrière die de vochtbalans van je huid in evenwicht houdt. Niacinamide staat er om bekend de zichtbare effecten van omgevingsfactoren te verminderen zodat je huid er gezonder en frisser uitziet. Dit ingrediënt, ook gekend als vitamine B3, kan je vinden in onze Schuimende Reinigingsgel.

Salicylzuur, een exfoliërend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een vette huid van CeraVe

Salicylzuur:Is een beta-hydroxyzuur met peelende eigenschappen. Salicylzuur is heel nuttig als het verwerkt is in een gezichtsreiniger voor de vette huid, zoals onze SA Anti-Ruwe huid reiniging. Het zuur exfolieert de "lijm" die de huidcellen bij elkaar houdt en maakt ze los. Dat zorgt ervoor dat je vervelt en een nieuwe, frisse en gezonde huid in de plaats krijgt. Deze lichte peeling voorkomt dat je poriën verstopt raken door overtollig talg en dode huidcellen, waardoor je geen last meer zult krijgen van mee-eters en acne.

: Ceramiden, een hydraterend en beschermend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een vette huid van CeraVe

Ceramiden: Ceramiden zijn lipiden die als het ware de cement zijn van je huidcellen (de bakstenen van je huid). Lipiden versterken je huidbarrière en houden vocht vast. Ceramiden beschermen de huid tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals irriterende stoffen en vervuiling. Een foute verhouding van ceramiden kan je huidbarrière aantasten, wat kan zorgen voor uitdroging, jeuk en irritatie. Een gezichtsreiniger geformuleerd voor de vette huid met ceramiden zal de aantasting van de huidbarrière tot een minimum beperken door ze grondig schoon te maken en te beschermen. Alle producten van CeraVe bevatten ceramiden die je huidbarrière herstellen en hydrateren.

  1. https://www.webmd.com/beauty/whats-your-skin-type#1
  2. https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/oily-skin