Wat te doen tegen een droge huid? | CeraVe

Kies een milde gezichtsreiniger om je droge huid te verzorgen

Wanneer je kiest voor een gezichtsreiniger voor een droge huid, is het noodzakelijk om te begrijpen wat je nodig hebt. Daarom is het belangrijk om een formule of product te kiezen dat speciaal ontwikkeld is voor een droge huid en ingrediënten bevat die voordelig zijn voor je huidtype.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Iedereen kan op elk moment last van een droge huid krijgen. Dat komt vaak omdat de huidbarrière te veel water of natuurlijke oliën verliest. Oorzaken van een droge huid zijn onder andere

  • Een gebrek aan vocht in de lucht
  • Agressieve zepen en andere huidverzorgingsproducten
  • Een genetische aanleg waardoor de huid minder talg (of olie) produceert
  • Bepaalde medicijnen (zoals medicijnen om het cholesterolgehalte te verlagen)1
  • Chronische aandoeningen zoals eczeem, psoriasis en diabetes

Ongeacht de onderliggende oorzaak hebben personen met een droge huid vaak één ding gemeen: een aangetaste huidbarrière. De huidbarrière is ontworpen om vocht binnen en irriterende stoffen buiten te houden, maar wanneer deze aangetast is, zal het vocht sneller verdampen en zullen potentiële irriterende stoffen makkelijker binnendringen.

Kies de ideale gezichtsreiniger voor je droge huid: Een zachte formule of zeep zonder parfum

Milde gezichtsreinigers van CeraVe voor het behandelen van een droge huid.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen als je zoekt naar gezichtsreinigers voor een droge huid. Onze Hydraterende Reinigingscrème heeft een zachte formule die effectief vuil en make-up verwijdert terwijl het gemakkelijk afspoelt zonder resten achter te laten. Onze Hydraterende Wastablet, zeep zonder parfum, biedt dezelfde voordelen in een vertrouwde, handige te gebruiken vaste vorm.

De beste ingrediënten voor het verzorgen van een droge huid

Naast een milde, zachte formule bevelen we enkele ingrediënten aan die voordelig kunnen zijn in een gezichtsreiniger voor een droog huidtype. Zo behandel en verzorg je je huid zo optimaal mogelijk.

Hyaluronzuur, een hydraterend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een droge huid van CeraVe

Hyaluronzuur: Is een suiker die van nature door het lichaam wordt geproduceerd. Hyaluronzuur is verantwoordelijk voor de stevigheid en het volume van de huid. Het ingrediënt werkt als een spons die tot 1.000 keer zijn eigen gewicht in vocht kan opnemen en vasthouden, waardoor het een uitstekend niet-comedogeen vochtinbrengend ingrediënt is. Een gezichtsreiniger voor een droge huid met hyaluronzuur vormt een hydraterende beschermlaag waardoor de huid zachter en gladder aanvoelt. Bovenop het hydrateren van het huidoppervlak, gaat hyaluronzuur ook de huid verstevigen en aanvullen.

 Ceramiden, een hydraterend en beschermend ingrediënt in de gezichtsverzorging voor een droge huid van CeraVe.

Ceramiden: Ceramiden zijn lipiden die als het ware de cement zijn van je huidcellen (de bakstenen van je huid). Lipiden versterken je huidbarrière en houden vocht vast. Ceramiden beschermen de huid tegen agressieve invloeden van buitenaf, zoals irriterende stoffen en vervuiling. Een foute verhouding van ceramiden kan je huidbarrière aantasten, wat kan zorgen voor uitdroging, jeuk en irritatie. Een gezichtsreiniger geformuleerd voor de droge huid met ceramiden zal de aantasting van de huidbarrière beperken, waardoor de vochtbalans van je huid op peil blijft. Alle producten van CeraVe bevatten ceramiden die je huidbarrière herstellen en hydrateren.

  1. Baumann, L. (2009) Cosmetic Dermatology: Principles and Practice  1. (pp.83-91). New York: McGraw-Hill Medical