Droge voeten verzorgen en voorkomen | CeraVe Belgique

Blogs

Droge voeten verzorgen en voorkomen

Icon >

Droge voeten of droge benen? Liever niet!

Al eens overwogen een reis rond de wereld te maken? En als we je zouden vertellen dat jouw voeten dat doorheen je leven meermaals doen? Inderdaad: de totale afstand die je in leven stapt, komt overeen met ongeveer 4 toertjes rond de aarde. Het zal je dan ook niet verbazen dat ongeveer 1 op 3 personen last heeft van droge voeten. Maar wat zijn droge voeten exact? En wat kan je eraan doen?

Wanneer spreken we over droge voeten of droge benen ?

Voeten zijn sowieso droger dan de rest van het lichaam en die droogheid kan scheurtjes in de hiel veroorzaken. Sommige mensen hebben ook van nature een drogere huid, arm aan talgklieren die zich aan de oppervlakte van de huid bevinden en die talg produceren om de huid te beschermen en te voeden. Om zichzelf te beschermen tegen agressies, produceert het lichaam keratine en kunnen er likdoorns en eelt ontstaan, ook hyperkeratose genoemd. Dit fenomeen kan door tal van factoren verergeren. Zo hebben bijvoorbeeld koude en regen een negatieve invloed op je huid. Wanneer je eropuit trekt in de winter, is de kans dat je met droge voeten thuiskomt dus groter dan in de zomer.

Ook je werkplek heeft een invloed op droge voeten en droge benen. Heb je een job waarbij je veel moet rechtstaan? Of waarbij je in aanraking komt met water? Ook dan ben je er vatbaarder voor.

Ten slotte versnelt ook het verouderingsproces problemen met droge voeten en droge benen. Gelukkig bestaan er goede hydraterende en herstellende voetcrèmes die droge voeten en droge benen weer soepel en zacht maken door ze diep te voeden.

Hoe herken je droge voeten en droge benen?

Droge voeten kunnen heel vervelend of zelfs pijnlijk zijn door bijvoorbeeld jeuk of een branderig gevoel. Vooral wanneer er scheuren en barsten ontstaan, wat ook de kans op bacteriële infecties vergroot. Vaak merk je enige roodheid op of krijg je makkelijker jeuk aan je voeten, wat ook kan wijzen op eeltvorming. Op zich allemaal niet zo ernstig, tenzij je er niets aan doet. Je wilt immers niet dat er ontstekingen en infecties ontstaan waardoor een medische behandeling zich opdringt.

Hetzelfde geldt voor droge benen. De schilferige huid op de benen is in principe onschadelijk, maar wanneer je ze niet verzorgt, kunnen er complicaties optreden waardoor er zich zwaardere behandelingen opdringen. En dat terwijl je voeten en benen meestal gewoon smeken om wat extra hydratatie en ingrediënten die de huidbarrière ondersteunen.

Wat doe je eraan?

Of het nu gaat om droge voeten, droge benen of een droge huid in het algemeen, hydrateren is de boodschap. Let daarbij zeker op de ingrediënten die aan de hydraterende melk of crème werden toegevoegd om zeker te zijn van de effectiviteit van je vochtinbrengende crème. Als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt, is het altijd veiliger om verzorgingsproducten met een parfum te vermijden.

Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat het product de huidbarrière helpt herstellen. Daarvoor zijn ceramiden essentieel aangezien je huidbarrière voor meer dan 50% uit deze lipiden (vetten) bestaat. Specifieke voetverzorging met salicylzuur helpt ook bij het verzachten en exfoliëren van de ruwe huid van de voeten.

Alle producten van CeraVe bevatten een unieke combinatie van ceramiden. Wil je komaf maken met droge voeten of droge benen? Je huid herstellen en versterken? Ontdek hier alle CeraVe hydraterende verzorgingen.