Donkere kringen onder de ogen aanpakken

Donkere kringen onder de ogen aanpakken

Hoe ontstaan die vervelende donkere kringen onder de ogen? En hoe laat je ze opnieuw verdwijnen? Vind hier concrete verzorgingstips van CeraVe.

Vaarwel donkere kringen onder de ogen!

Een lange nacht achter de rug? Dan gebeurt het wel eens dat je opstaat met donkere kringen onder de ogen. Een gebrek aan slaap is namelijk de grootste boosdoener als het op donkere kringen aankomt. Al kunnen er ook andere factoren meespelen. In sommige gevallen is het zelfs genetisch bepaald. Best wel vervelend, want die donkere kringen laten je wat ouder lijken. Wil je een jonge, stralende en gezonde huid? Volg ons advies.

Hoe ontstaan donkere kringen onder de ogen?

Laat ons alvorens dieper in te gaan op de oplossingen, even stilstaan bij oorzaken van donkere kringen.

Donkere kringen onder de ogen kennen namelijk allerlei oorzaken, veelal afhankelijk van iemands levensstijl en huidtype. Slaaptekort en stress zijn de meest voorkomende oorzaken, maar ook alcohol en cafeïne hebben een negatieve invloed. Ongezonde voeding (teveel zout, te weinig vitamine C) zijn ook risicofactoren die zichtbaar tot uiting kunnen komen rond je ogen.

Reden daarvoor is dat de huid onder de ogen amper vetweefsel bevat en dus heel dun en gevoelig is. Het is ook een feit dat wanneer we ouder worden, onze huid dunner wordt wat ervoor zorgt dat de donkere kringen onder de ogen groter kunnen worden en van kleur kunnen veranderen. Maar dat wil niet zeggen dat je ze niet kan camoufleren en ermee moet blijven rondlopen.

Hoe maak je komaf met donkere kringen?

Een gezonde levensstijl is dus een eerste tip om donkere kringen onder de ogen te voorkomen, doch geen garantie. Zeker wanneer die donkere kringen onder de ogen genetisch bepaald zijn, zijn specifieke zorgen nodig om ze effectief te laten verdwijnen. Een hydraterende oogcontourcrème met essentiële ceramiden is exact wat je nodig hebt om de strijd tegen die vervelende verkleuring aan te gaan én te winnen.

Heb je van nature een gevoelige huid? Kies dan uitsluitend voor neutrale hydraterende verzorgingsproducten die geen parfum bevatten.

Waarom is hydrateren zo belangrijk?

Wanneer je lichaam te weinig vocht krijgt, ontstaat dehydratatie. Daardoor vergroten de bloedvaten onder je ogen met donkere kringen tot gevolg. Donkere kringen onder de ogen zijn dus eigenlijk een weerkaatsing van de onderliggende bloedvaten. Dagelijks hydrateren is de boodschap! Vertrouw op ceramiden om te voorkomen dat het water uit de huid verdampt. Deze vetten zijn van nature aanwezig in je lichaam en zorgen ervoor dat het water goed vastgehouden wordt en een langdurige hydratatie gegarandeerd is.

Daarom bevatten alle hydraterende verzorgingen van CeraVe ceramiden. Blijf dus niet rondlopen met donkere kringen onder de ogen, maar kies voor een gezonde stralende huid, de hele dag door.