Hoe kan ik mijn huidtype bepalen en correct verzorgen? | CeraVe

Hoe bepaal ik mijn huidtype en de juiste huidverzorging?

Alvorens u de ideale verzorgingsroutine voor uw huid kan vinden, is het belangrijk om te bepalen welk huidtype u heeft. De natuurlijke staat van uw huid geeft uit zichzelf prijs naar welke ingrediënten en formules het snakt. Er zijn een aantal verschillende huidtypes: van normale huid, droge huid, vette huid tot een gemengde huid of gevoelige huid. Daarnaast kunnen onderliggende huidproblemen als acne, eczema of psoriasis mee bepalen welke producten het beste bij u passen om uw huid met liefde te verzorgen.

 : Een reinigingsgamma aangepast aan elk huidtype - CeraVe

De verschillende huidtypes uitgelegd en gematcht met de juiste verzorging

Om uw huid op de juiste manier te verzorgen, moet u uw huidtype kennen. Het product dat bij uw huidtype past, bevat vaak extra ingrediënten om uw huid in topvorm te brengen. Wanneer u weet of u een normale, droge, vette, gemengde of gevoelige huid heeft, kan u aan de slag. Dankzij de juiste producten zal uw huid gezonder zijn en ziet u er op uw best uit.

Huidtype: Normale huid

Een normale huid is zoals de naam al zegt, normaal. De huid bevat geen teveel aan olie en voelt niet droog aan. Een normale huid is in balans. Vaak merkt u bij dit huidtype ook op dat er weinig zichtbare poriën, vlekjes of gevoelige plekjes aanwezig zijn. In het algemeen ziet het gezicht van mensen met dit huidtype er gezond en stralend uit.

Uw geschikte producten:Wie een normaal huidtype heeft, zal met een relatief simpele huidverzorging al snel het beste resultaat bereiken en kan kiezen tussen zowat alle verzorgingsproducten.

Huidtype: Droge huid

Een droge huid heeft een tekort aan water én olie. Daardoor kunnen droge en schilferige plekken ontstaan, net als zichtbare lijntjes, rimpels, een doffe huid, verlies van elasticiteit, irritaties en een onaangenaam gevoel doordat de huid strak aanvoelt. Gelukkig hebben mensen met dit huidtype ook enkele voordelen: bij een droge huid zijn de poriën minder zichtbaar. 1

Uw geschikte producten:Om uw droge huid te verzorgen, kan u onze hydraterende reinigingscrème gebruiken. Deze crème werd verrijkt met hyaluronzuur, een ingrediënt dat als een spons extra hydratatie naar de oppervlakte van de huid trekt. Ook bevat het drie essentiële ceramiden die de natuurlijke huidbarrière helpen versterken om invloeden van buitenaf te weren.

Huidtype: Vette huid

Een vette huid herkennen we aan overtollig talg, een substantie die op een natuurlijke wijze door de huid wordt geproduceerd. Talg of olie zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft, maar een opstapeling zorgt dan weer voor vergrote poriën, zwarte puntjes, puistjes en een ongewenste glans op de huid. Wie een vette huid heeft als huidtype zal merken dat de productie van talg samengaat met hormonale schommelingen, stress en een vochtig klimaat.

Uw geschikte producten:Om dit huidtype correct te verzorgen raden we de volgende huidverzorgingsproducten aan: een mild reinigingsproduct specifiek voor de vette huid (dat u best ’s ochtends en ’s avonds gebruikt én nadat u hebt gezweet) zoals onze schuimende reinigingsgel. Vergeet ook niet om te hydrateren met een niet-comedogene crème (een crème die de poriën niet verstopt) en gebruik een product met salicylzuur om uw specifieke huidtype een zachte scrub te geven.

Huidtype: Gemengde huid

Een gemengde huid komt heel vaak voor. Dit huidtype typeert zich door de combinatie van droge plekjes en overtollige talg op andere plekjes (meestal rond de neus, kin en op het voorhoofd). Bij een gemengde huid zal u meestal opmerken dat de huid grotere poriën, zwarte puntjes en een glans vertoont. Zoals bij elk huidtype kan de gemengde huid beïnvloed worden door hormonen, stress, het klimaat en andere omgevingsfactoren. De beste huidverzorging voor dit huidtype is gebaseerd op het aanpakken van zowel de droge als vette huid. En dat zonder een of beide erger te maken.

Uw geschikte producten: Een gemengd huidtype verzorgt u het best met een product dat hyaluronzuur bevat omdat dit de drogere plekken hydrateert zonder de poriën te verstoppen. Een schuimende reiniger pakt dan weer de overtollige olie aan zonder de huid te strippen van de natuurlijke vochtbarrière.

Huidtype: Gevoelige huid

Een gevoelige huid wordt gekenmerkt door rode vlekken, een branderig en jeukend gevoel en droge plekken. De symptomen van dit huidtype zouden te wijten zijn aan de verzwakte huidbarrière, waardoor uw huid kwetsbaarder is voor externe factoren. De meeste mensen met dit huidtype merken geleidelijk aan op welke prikkels ze gevoelig reageren. Daardoor kunnen ze deze factoren proberen te vermijden. ‘Voorkomen is beter dan genezen’, is alvast één van de basisregels om een gevoelige huid goed te verzorgen.

Uw geschikte producten:Op vlak van gezichtsverzorging moet u uw gevoelige huidtype verzorgen met een mild en zacht product. Ga op zoek naar kalmerende ingrediënten zoals niacinamide en ingrediënten die de huidbarrière versterken, zoals ceramiden. Onze hydraterende gezichtscrème bevat beide en is dus erg geschikt om uw gevoelige huid te verzorgen. Let er ook op dat uw producten geen parfum bevatten. Gelukkig zijn deze producten vaak al gelabeld als geschikt voor de gevoelige huid, om zo uw huid met liefde en zachtheid te verzorgen.

De basisregels voor huidverzorging voor elk huidtype1

Heeft u uw geschikte product gevonden om uw specifieke huidtype mee te verzorgen? Dan geven we graag nog even wat basisregels mee om uw huid op de juiste manier te verzorgen. Zo houdt u uw huid gezond, los van welk huidtype u ook heeft.

  1. Was uw gezicht ’s ochtends, ’s avonds en na het sporten (of nadat u gezweet hebt).
  2. Was uw gezicht niet met warm water en scrub niet te veel en/of te hard.
  3. Breng na het reinigen altijd een hydraterende crème aan wanneer de huid nog vochtig aanvoelt.
  4. Gebruik dagelijks zonnecrème en breng (minstens) elke twee uur opnieuw aan.
  5. Ga nooit slapen met make-up op uw gezicht.

  1. https://www.webmd.com/beauty/whats-your-skin-type#1