Welke gezichtsreiniger past bij mijn huidtype? | CeraVe

Welke gezichtsreiniger gebruik ik bij mijn huidtype?

Een gezichtsreiniger is onmisbaar in elke huidverzorgingsroutine. Dankzij dit product legt u de basis voor de producten die u daarna zult gebruiken om uw huid te scrubben of hydrateren. Maar gezichtsreinigers zijn net als elk individu verschillend. Daarom is het belangrijk om eerst te bepalen welk huidtype u heeft en op basis daarvan het juiste product met de juiste formule te zoeken. Dankzij de aangepaste ingrediënten kan u uw huid grondig reinigen en voeden, zonder ongewenste bijwerkingen.

Wanneer u op zoek gaat naar de juiste gezichtsreiniger lijken de opties misschien wel eindeloos. Maar eenmaal u uw huidtype weet, zijn de opties al meteen een pak overzichtelijker. Uw gezicht reinigen gaat over zo veel meer dan vuiligheid, make-up en overtollige olie wegwerken. Uw huid op de juiste manier verzorgen om er zo gezond mogelijk uit te zien, begint bij de juiste ingrediënten. Zo kan het product de noden van uw huid specifiek aanpakken of aanvullen. We leggen u graag uit welke huidtypes er bestaan en wat de noden zijn: 3

 • Normale huid: De huid is niet opmerkelijk droog of vet. Meestal zijn er weinig zichtbare poriën, acne of is de huid niet heel gevoelig.

  Ontdek onze gezichtsreinigers voor een normale huid

 • Droge huid: Een droge huid heeft een tekort aan water en natuurlijke oliën. Als u dit huidtype heeft, zult u last hebben van droge plekken, zichtbare lijntjes, rimpels, een doffe huid, verlies van elasticiteit en de huid kan gevoelig, onaangenaam en strak aanvoelen.

  Ontdek onze gezichtsreinigers voor een droge huid

 • Vette huid: Een vette huid produceert te veel talg, waardoor de poriën meer openstaan, er zwarte puntjes en puistjes ontstaan en de huid erg glanst.

  Ontdek onze gezichtsreinigers voor een vette huid

 • Gemengde huid: Dit huidtype wordt getypeerd door droge plekken in combinatie met vette plekjes. Ook kan de huid er dof en droog uitzien op bepaalde plekken in het gezicht, terwijl ook grote poriën, zwarte puntjes en glans kunnen voorkomen (voornamelijk rond de neus, kin en voorhoofd).

  Ontdek onze gezichtsreinigers voor een gemengde huid

 • Gevoelige huid:Een gevoelige huid reageert heel snel op externe factoren en zelfs op bepaalde huidproducten. Een brandend, prikkelend gevoel en een rode huid wijzen op een gevoelige huid.

  Ontdek onze gezichtsreinigers voor een gevoelige huid

 • Welke soorten reinigers bestaan er?

  Wanneer u uw huidtype heeft bepaald, is het een pak gemakkelijker om de juiste gezichtsreiniger te vinden. In de meeste gevallen hoeft u enkel maar de fles te lezen. De meeste gezichtsreinigers geven duidelijk aan voor welk huidtype het product geschikt is. Die aanduiding is meestal van toepassing op het brede gamma aan reinigers die in verschillende opties, texturen en formules bestaan.

  U zult vast merken dat u een bepaald type product liever ’s ochtends gebruikt om uw huid mee te reinigen, terwijl u tijdens uw avondroutine nood heeft aan een andere formule. Zelfs na het sporten of tijdens het reizen kan een verschillende reiniger prettiger aanvoelen en doeltreffender zijn. Welk type gezichtsreiniger u ook kiest, een product met ceramiden belooft uw huid goed schoon te maken zonder de natuurlijke huidbarrière te verstoren.

  Whats the Ideal Cleanser for Your Skin Type-1.

  Reinigingsgel

  Een reinigingsgel verwijdert make-up, vuil en overtollige olie op een doeltreffende manier. Deze reinigers bevatten een lichte formule en schuimen meestal. Ook kunnen ze extra ingrediënten bevatten om extra hydratatie toe te voegen. Onze schuimende reinigingsgel voor een normale en gemengde huid bevat hyaluronzuur. Dit superingrediënt zorgt ervoor dat de huid alle extra hydratatie kan opnemen als een spons. Naast reinigen, kan de huid ook gevoed worden dankzij een gelreiniger.

  Voor welke huidtypes: normale, vette & gevoelige huid

  Whats the Ideal Cleanser for Your Skin Type-2.

  Reinigingscrème en reinigingsmelk

  Make-up, vuil en overtollig talg zullen met een reinigingscrème verdwijnen. Tegelijk zal een crème de huid voeden en kalmeren dankzij de aangename textuur. Sommige producten kunnen schuimen. Reinigingsproducten met extra ingrediënten zullen specifieke huidproblemen doeltreffender kunnen oplossen: zo helpt een product met hyaluronzuur tegen droge plekken en een formule met benzoylperoxide pakt acne grondig aan. Als u een gevoelige huid heeft, dan is onze hydraterende reinigingscrème met zijn milde formule de beste optie om uw huid mee te reinigen.

   

  Voor welke huidtypes: normale, droge, vette & gevoelige huild

  Whats the Ideal Cleanser for Your Skin Type-3.

  Schuimende reiniger

  Niet alle reinigingsproducten zullen (evenveel) schuimen wanneer u uw gezicht wast. Schuimende producten kunnen zowel in gel- als in crèmevorm voorkomen. Het product maakt uw huid schoon en verwijdert make-up en andere vuiltjes en is gemakkelijk om af te spoelen. De huid voelt schoon, zacht en glad aan.

  Onze schuimende anti-ruwe huidreiniger in gelvorm helpt vuil te verwijderen, exfolieert zachtjes en voelt aangenaam aan dankzij de milde formule met salicylzuur.

  Voor welke huidtypes: normale, vette & gevoelige huid

  Whats the Ideal Cleanser for Your Skin Type-4.

  Micellair water

  Als u denkt dat uw gezicht wassen steeds met water moet gebeuren, dan hebt u het mis. Ons hydraterend micellair water verwijdert overtollige olie, vuil en make-up. En dat zonder de natuurlijke huidbarrière aan te tasten. Dit type gezichtsreiniger bevat speciale moleculen (genaamd micellen) die als een magneet het vuil en de olie aantrekken zodat u uw gezicht niet meer hoeft af te spoelen.

  Deze reiniger is zeer geschikt voor de gevoelige huid rond de ogen. Een micellair water dat ceramiden bevat (om de huidbarrière te herstellen) en niacinamide (met een kalmerende werking) voldoet aan al uw wensen: uw huid is schoon en gehydrateerd. Deze formule reiniger is handig in gebruik op de momenten dat u uw gezicht niet met water kan of wilt reinigen.

  Voor welke huidtypes: normale, droge, vette, gemengde & gevoelige huid

  Whats the Ideal Cleanser for Your Skin Type-5.

  Wastablet

  Zeg nooit ‘zeep’ tegen een wastablet om uw gezicht mee te reinigen. Het verschil is groot en belangrijk! Onze hydraterende wastablet is zeepvrij en daardoor heel mild voor de huid. Deze reiniger helpt bij het verwijderen van vuil en overtollige olie. Dankzij het hyaluronzuur wordt de huid gehydrateerd en de ceramiden versterken de natuurlijke beschermlaag van uw huid. Een wastablet is heel gemakkelijk om mee te nemen en is prettig in gebruik.

  Voor welke huidtypes: normale, droge & gevoelige huid

  Il existe des nettoyants visage pour tous les types de peaux et des textures pour tous les goûts. - CeraVe

  Wat u nog moet weten over het reinigen van uw gezicht

  Nadat u de juiste reiniger voor uw huidtype hebt gevonden en het aangenaamste product hebt uitgetest, kan u uw huid op de juiste manier verzorgen. Maar vergeet niet dat de basis van uw huidverzorgingsroutine minstens even belangrijk blijft als het product dat u koos:

  • De huid reinigen is een essentiële stap in uw huidverzorgingsroutine en mag u dus nooit overslaan.
  • De huid hoeft niet strak aan te voelen na het reinigen, maar zacht en glad.
  • Meermaals uw gezicht wassen of na het sporten zullen niet per se acne doen verwijderen. Daarvoor hebt u vooral het juiste product nodig.
  • Eén gezichtsreiniger het hele jaar door is vaak onvoldoende, want uw huid voelt ook de invloed van de seizoenen en de weersomstandigheden.
  • Vergeet niet om na het reinigen uw gezicht te hydrateren met een crème of lotion voor een extra gezonde huid.